Gästboken
Namn *
Innehåll *
Bildverifiering * Verifieringsbild (Captchabild)Ladd om bild
  Mänsklighetskontroll: Vad blir tre + tre? Svara med siffra
Ange svar
   
 

wr

Ingen fara ordförande! Var bara ett inlägg om hur dumt det verkar att måste åka över icktjärn-hansjöliden-storvattnet om man vill till finnmarken/nästvattnet, istället för att kunna få åka över överfälle. Nu är jag inte någon som åker ofta över överfälle, väldigt sällan skulle jag snarare säga, men för de som åker där ofta måste det ju bli en himla omväg? Kanske klubben får medla och försöka hitta en ny led över överfälle eller storbacken om nu någon markägare sätter sig på tvären, för markägaren har ju rätt att neka att GSK drar sin led där över, vilket det verkar som de gjort? Tror att om inte någon led finns så lär väl körningen ske där leden har gått ändå, av gammal vana? Detta lär ju bli ett himla "ståhej" om i vinter. Väl mött därute!

måndag 12 december 2011

Ordförande

Efter den storm och myckna snöandet i Fredags! Har vi en hel del nerfallna träd över leden i Finnmarken! ( Enligt utsago) Så nu på Lördag är det några som tänker försöka köra upp våran led däruppe! Så är det någon som är sugen att hjälpa till så är det helt okej! Hör gärna av er till mig! 070 603 93 33

måndag 12 december 2011

Ordförande

Ursäkta mig! Jag städa bort massa SPAM och då rök nog ditt inlägg! Jag ber hemskt mycket om ursäkt för det! Skriv gärna in det igen! MVH Magnus Lorentzen! 070-603 93 33

måndag 12 december 2011

wr

Försvann mitt förra inlägg? Knepigt?

måndag 12 december 2011

klubben

Klubben ?????DET vill säga alla medlemmar ?????

måndag 12 december 2011

wr

Så man skall behöva åka runt åt nästvattnet-storvattnet-hansjöliden-icktjärn om man bor t.ex i sjöbosjön eller i nästvattnet för att komma ner på låt säga stora okq8?? Låter som ren och skär idioti! Nu är det upp till skoterklubben att fixa så att man kan åka över ytterfälle/storbacken på något sätt utan att det blir en massa tjaffs..

måndag 12 december 2011

Knutte

Det spelar väl ingen roll vad lagen säger om dom boende där inte vill att man ska köra där kan man inte respektera det då?

måndag 12 december 2011

wr

LM, väldigt knepigt resonemang du lägger fram. Du som framför ett terrängfordon är skyldig att ta reda på vad för marktyp DU kör på och du är skyldig att se till att den mark och ev växter där DU kör ej tar skada av körningen. Kurre, helt rätt, på en enskild väg kan väghållaren förbjuda all trafik, t.ex förbjuda biltrafik men tillåta skotertrafik.

måndag 12 december 2011

kurre

På enskilda vägar kan snöskoterkörning vara förbjuden. Vägens ägare avgör om trafik med motordrivna fordon är tillåten. Förbud ska skyltas med vägmärke eller ”på annat tydligt sätt” (t ex en bom över vägen eller en hemmagjord skylt).

söndag 11 december 2011

lm

Tro om man kan köra på hyggen som är nyplanterade med! För om jag tror det är en lägda måste de vara okej! Eller hur!

lördag 10 december 2011

wr

Läs lagen "pojkar". Alltid dessa diskussioner om vilka lägdor och vart man får och inte får köra. Terrängkörningslagen gör att så tydligt. Läs den och rätta er efter den.

lördag 10 december 2011

Peter Westin

Till lm: Har insett det. Debatten är avlutad från min sida.

lördag 10 december 2011

lm

Peter! Jag tror inte det lönar sig att debattera mot wr! Han har nog inte förstått att man måste ha markägartillstånd för att få köra!

lördag 10 december 2011

Peter Westin

Till wr: Nog har jag kläm på terrängkörningslagen. (Det är inte lägdorna som är aktuell i detta fallet.) Jag har aldrig hävdat att det skulle vara lagligt att utfärda "egna" skoterförbud. Jag fick i uppgift att förmedla beslutet som togs på vägföreningsmötet i Överfälle. Frågor hur dom har tänkt kring detta beslut, kan besvaras av dom.

lördag 10 december 2011

jonke

http://www.blocket.se/stockholm/Hammerle_pr_1000_pistmaskin_37061750.htm?ca=4&w=3 vore nått att dra till leden med om det blir någon snö

lördag 10 december 2011

wr

Peter och LM, tror ni får läsa på terrängkörningslagen här http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19751313.htm Och kan ju bara säga till dig peter att de dära lägdorna där, är det 50-60 cm snö på dem är det uppenbart att körning kan ske utan risk för att skada marken, så fritt fram att köra där. Markägare kan EJ utfärda ett eget skoterförbud, är upp till en myndighet att göra det(oehört svårt att få tillstånd på en lägda t.ex). Att försöka utfärda ett eget skoterförbud är direkt olagligt, för att ta lagen i egna händer gillas inte av konstapeln. Så läs lagen och rätta er efter den :) Vägar är som alltid förbjudna att köra om, OM det inte går att ta sig fram på sidan om vägen, då får man köra på vägen, utan passagerare och i en hastighet högst 20km/h. Alltid lika roligt att tillrättavisa "förståsig-påare" :)

lördag 10 december 2011

göran

finns det någon snö-rapport från finnmarken ?

torsdag 08 december 2011

Ordförande

Snö =) Nu kan man börja ladda=)

söndag 27 november 2011

Peter Westin

Till wr: Vad jag kan påminna mig om så är det privat mark runt Överfälle. (Där även den aktuella vägen ingår) Så det är upp till dom att utfärda skoterförbud där. Vilket dom gjort. Så det är bara till att åka runt. Tyvärr.

måndag 21 november 2011

lm

Jag tror en del måste läsa på terrängkörningslagen=) Det är nog bara att ta den låånngga vägen=)

söndag 20 november 2011

 

Visa nummer << Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>Sida 9 av 90
Powered by Phoca Guestbook