Subject *
Namn *
Innehåll *
Bildverifiering * Verifieringsbild (Captchabild)Ladd om bild
  Mänsklighetskontroll: Vad blir tre + tre? Svara med siffra
Ange svar
   
 

Peter Vestin

Vill rikta ett litet tack till de hänsynsfulla skoteråkare som kör vägen i gamla Storbacken. Det är tacksamt att ni stannar och kör åt sidan, när vi kommer med våra hästar. Tack för det!! 

måndag 04 februari 2013

Nille

Fredag 22/2 mellan 18-21 kommer stugan vid skälandsjön vara öppen med försäljning av hamburgare, korv, kaffe och dricka. Hoppas det blir lika kul som förra gången.

lördag 02 februari 2013

Thomas Källman

Lördagen den 2/2 mellan kl. 11.00-14.00 är skoterstugan i Högsjö öppen med försäljning av hamburgare, korv, dricka och kaffe. Väl mött...

fredag 01 februari 2013

Glenn Ordförande

Daniel: Görans mail finns på startsidan..bara att skrolla ner..han vet mer om när det blir en kurs till.

söndag 27 januari 2013

Daniel Sjödin

Hejsan, är lite nyfiken på när nästa kurs för förarbevis är, och mailadressen till göran lindström? Tack på förhand.

söndag 27 januari 2013

Nille

Tack alla som kom till skälandstugan ikväll, otroligt kul för oss som jobbade. Tippar på 60-70 skotrar.

Tack för responsen, personalen.

fredag 25 januari 2013

Nille

Fredagkväll 25/1 mellan kl 18-21 är Härnösands skoterstuga vid skälandsjön öppen med försäljning av hamburgare, korv, godbitar, kaffe och dricka. Välkommen!

torsdag 24 januari 2013

Thomas Källman

Lördagen den 26/1 mellan kl. 11.00-14.00 är skoterstugan i Högsjö öppen med försäljning av hamburgare, korv, dricka och kaffe. Väl mött...

torsdag 24 januari 2013

Ordförande

Hej

Skoterträffen på lördag i Tueggen INSTÄLLD!

pga finns inga som kan grilla/sälja hamburgare. Vi kommer flytta den till ett annat datum.

onsdag 23 januari 2013

Peter J

Men åk snöskoter istället!

onsdag 23 januari 2013

Besviken markägare

Jimmy Lundkvist, du var de en stolle utan dess like. Till mig har du då icke ringt och samtalat fast än jag bor i Kramfors kommun. Ang. hjälp från eran organisation, klubb, grupp eller vad det själv är ni kallar er så vill jag ej heller ha den. Skyltning klarar jag själv men jag anser att det skall EJ behövas ifall NI förare av dessa motorfordon tar ansvar för er framfart så ni EJ skadar skog och mark.  Min ambition var aldrig att "sätta" dit någon som jag tidigare gjort klart, utan endast väcka samtal kring detta. Tråkigt om man måste ta till rättsliga åtgärder..

onsdag 23 januari 2013

Jimmy Lundqvist

Till Besviken markägare! Nu har jag samtalat med så gott som alla markägare (utom SCA och en som äger ett skifte som går mot Kroksjön) mellan Valasjön till Stornordsjön och ingen känns vid detta. Jag har försökt att & Freeriders vägnar vara tillmötesgående och hjälpa dig som markägare med att ex.skylta sprida info mm. Då du ej vill ge dig till känna (vilket både jag och de markägare jag talat med) tycker är märkligt då jag/vi bara vill hjälpa till, kan jag ej göra så mycket mer åt saken. Mitt erbjudande om att hjälpa dig med att lösa problemet på bästa sätt står kvar. Jag bor ca 200m från den väg du svänger upp till din mark och finns alltid på mobilen (hitta.se). Med detta avslutar jag denna diskution och jag/Freeriders tar helt avtånd från denna sk skadegörelse om du inte har mer konkret att komma med. /Mvh Jimmy Lundqvist

tisdag 22 januari 2013

Ordförande

Hej

 Finns det några som kan hjälpa till att grilla hamburgare på vår skoterträff: Lördag 26/1 i Tueggen stugan.. mellan 11-14

kontakta mig snarast om ni kan.

tisdag 22 januari 2013

besviken markägare

Min mark är belägen mellan valasjön och stornordsjön

tisdag 22 januari 2013

Mattias Tjärnström

Hej Besviken markägare

mig själv och Jimmy Lundqvist startade en hemlig grupp på Facebook bara för att jämlika friåkare skulle kunna åka tillsammans och vara föredömmen för andra och för att göra friåkning mer rumsrent och påvisa att det inte är bara yngre samt vissa äldre förmågor utan folkvett och respektlösa personer som kör och inte har respekt för andras egendom och retar lokalbefolkning, tråkigt att detta har hänt på din egendom men vi försöker påtala till alla på forumet att vi ser ledkörning som transportsträcka till avsides myrar och ledningsgator att njuta av våran friåkning, och att det ger oss inget att "busköra" innan vi kommit dit.

Vi står eller stödjer eller står bakom någon som inte respekterar annans egendom och hjälper mer än gärna till för att få bukt med denna skadegörelse på din egendom.

påvisa gärna vilket område det är så vi kan reda ut och hjälpa dig, OBS! vi vill inte att det skall finnas någon gråzon och hjälper gärna till med skyltning.

Huvtröjorna var bara en kul grej som ett 60 tal personer nappade på.

Vänliga Hälsningar

Mattias Tjärnström

måndag 21 januari 2013

besviken markägare

Hej Jimmy.

Man skall ej dra alla över samma kam och säga att ni ej respekterar oss markägare eller terrängkörningslagens omfattning, detta var ej heller min mening att göra med skoteråkare eller dig som ägare av denna tröja. 

Men du som äger en sådan tröja som jag tycks mig sett, du kanske var med eller känner dessa skoteråkare som körde i min skogsodling? Jag tänker inte kontakta dig för jag vet ej vad vi skall diskutera då jag ej hunnit inventera de troliga skadorna på min odling. Om skadorna är besvärande kan vi ta kontakt till sommaren då jag inventerat.

det finns en terrängkörningslag som både ni som förare av snöskoter eller allehanda maskiner måste respektera, likaväl som vi markägare måste respektera terrängkörningslagen och låta er få köra på vår mark. För annars börjar vi ta lagen i egna händer och det är då olyckligt.

jag ber er att tänka efter innan ni kör(sönder)!

mvh markägare runt valasjön.

 

 

 

måndag 21 januari 2013

Jimmy Lundqvist

Till Besviken markägare! Först av allt vill ja beklaga händelsen. Jag tycker naturligtvis att detta är synd&skam, det är inte meningen att någon skall bli drabbad negativt av skoteråkning. Jag  bor i Västansjö och åker skoter, jag har även en tröja enligt din beskrivning dock känner jag mig inte träffad av ditt inlägg då jag är jägare som är van skog&natur och vet hur man ska bete sig där. Jag vill helst inte bära "hundhuve" för nåt som nån annan gjort och vill gärna hjälpa till att reda ut detta och tala förövarna till rätta. Kontakta mig.. /Mvh Jimmy Lundqvist.

måndag 21 januari 2013

Thomas Källman

Lördagen den 19/1 mellan kl. 11.00-14.00 är Högsjös skoterstuga öppen med försäljning av hamburgare, korv, dricka och kaffe. Väl mött .

fredag 18 januari 2013

Nille

Fredagkväll 25/1 mellan 18-21 är skoterstugan vid skälandsjön öppen med försäljning av hamburgare, korv, godbitar kaffe och dricka. Välkommen.

onsdag 16 januari 2013

besviken markägare

Hej alla skoteråkare.

Min tanke med detta inlägg är ej att "haffa" någon/några utan endast uttrycka en tanke.
Hade för en tid sedan en grupp skoteråkare som körde på skogsmark, inget fel med det, om det inte vore för att marken de körde på var en ca 8 årig skogsodling(hygge) med plant på ca 1m. Då det var ett större sällskap med maskiner av modell värre(längre drivband och motorstarka) så grävde de rätt bra i snön och det är kört kors och tvärs över odlingen. Nu har jag inte hunnit inventera i odlingen utan det skall väl ske till sommaren om det anses behövas, men har man otur så kan dessa oförsiktiga herrar(såg ej ut att vara ungdomar då det var fullvuxna individer) skadat plant i odlingen för ca 5000-7000kr/hektar. Detta då de förmodlingen endast vill "leka" och då detta kan bli en dyr lek, för mig. Jag skulle vilja be dem som läser detta och är förståndiga nog att ta åt sig, samt de herrar som körde i min skogsodling(om de nu läser i detta forum) att ta åt sig av det jag säger. Jag har goda förhoppningar om att ni som läser detta och ej känner er skyldiga skall undvika att köra där ni riskerar att köra sönder plant, och till herrarna som nu känner sig skyldiga är kanske hoppet ute för men jag skulle även vilja be er, ibland huvudlösa och oaktsamma förare, att be er om samma sak. 
Om någon som läser detta även känner någon av herrarna som körde i skogsodlingen så kan ni be dem att ta hänsyn nästa gång. Skamligt då vuxna individer inte tänker länge än vad näsan räcker. 
Enda beskrivningen av marodörerna jag kan ge är att någon hade en huvtröja på sig som det stod nånting med höga kusten riders eller freeriders?? på? 
Jag behöver inte få något namn då jag ej tänker göra någon stor sak utav detta men jag hoppas att jag skänkt lite vett till dessa förare.
Min mark är mellan Valasjön och S

tisdag 15 januari 2013

 

Powered by Phoca Guestbook