Subject *
Namn *
Innehåll *
Bildverifiering * Verifieringsbild (Captchabild)Ladd om bild
  Mänsklighetskontroll: Vad blir tre + tre? Svara med siffra
Ange svar
   
 

wr

LM, väldigt knepigt resonemang du lägger fram. Du som framför ett terrängfordon är skyldig att ta reda på vad för marktyp DU kör på och du är skyldig att se till att den mark och ev växter där DU kör ej tar skada av körningen. Kurre, helt rätt, på en enskild väg kan väghållaren förbjuda all trafik, t.ex förbjuda biltrafik men tillåta skotertrafik.

måndag 12 december 2011

kurre

På enskilda vägar kan snöskoterkörning vara förbjuden. Vägens ägare avgör om trafik med motordrivna fordon är tillåten. Förbud ska skyltas med vägmärke eller ”på annat tydligt sätt” (t ex en bom över vägen eller en hemmagjord skylt).

söndag 11 december 2011

lm

Tro om man kan köra på hyggen som är nyplanterade med! För om jag tror det är en lägda måste de vara okej! Eller hur!

lördag 10 december 2011

wr

Läs lagen "pojkar". Alltid dessa diskussioner om vilka lägdor och vart man får och inte får köra. Terrängkörningslagen gör att så tydligt. Läs den och rätta er efter den.

lördag 10 december 2011

Peter Westin

Till lm: Har insett det. Debatten är avlutad från min sida.

lördag 10 december 2011

lm

Peter! Jag tror inte det lönar sig att debattera mot wr! Han har nog inte förstått att man måste ha markägartillstånd för att få köra!

lördag 10 december 2011

Peter Westin

Till wr: Nog har jag kläm på terrängkörningslagen. (Det är inte lägdorna som är aktuell i detta fallet.) Jag har aldrig hävdat att det skulle vara lagligt att utfärda "egna" skoterförbud. Jag fick i uppgift att förmedla beslutet som togs på vägföreningsmötet i Överfälle. Frågor hur dom har tänkt kring detta beslut, kan besvaras av dom.

lördag 10 december 2011

jonke

http://www.blocket.se/stockholm/Hammerle_pr_1000_pistmaskin_37061750.htm?ca=4&w=3 vore nått att dra till leden med om det blir någon snö

lördag 10 december 2011

wr

Peter och LM, tror ni får läsa på terrängkörningslagen här http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19751313.htm Och kan ju bara säga till dig peter att de dära lägdorna där, är det 50-60 cm snö på dem är det uppenbart att körning kan ske utan risk för att skada marken, så fritt fram att köra där. Markägare kan EJ utfärda ett eget skoterförbud, är upp till en myndighet att göra det(oehört svårt att få tillstånd på en lägda t.ex). Att försöka utfärda ett eget skoterförbud är direkt olagligt, för att ta lagen i egna händer gillas inte av konstapeln. Så läs lagen och rätta er efter den :) Vägar är som alltid förbjudna att köra om, OM det inte går att ta sig fram på sidan om vägen, då får man köra på vägen, utan passagerare och i en hastighet högst 20km/h. Alltid lika roligt att tillrättavisa "förståsig-påare" :)

lördag 10 december 2011

göran

finns det någon snö-rapport från finnmarken ?

torsdag 08 december 2011

Ordförande

Snö =) Nu kan man börja ladda=)

söndag 27 november 2011

Peter Westin

Till wr: Vad jag kan påminna mig om så är det privat mark runt Överfälle. (Där även den aktuella vägen ingår) Så det är upp till dom att utfärda skoterförbud där. Vilket dom gjort. Så det är bara till att åka runt. Tyvärr.

måndag 21 november 2011

lm

Jag tror en del måste läsa på terrängkörningslagen=) Det är nog bara att ta den låånngga vägen=)

söndag 20 november 2011

wr

Till peter och östby, komihåg att man får köra skoter överallt på snötäckt mark(förutom på privata tomter och hyggen där skogen understiger 2meter över snötäcket) så länge man inte riskerar att skada marken under. Ren idioti om man ska behöva åka runt åt finnmarken för att ta sig förbi östby.. Larvigt.

söndag 20 november 2011

Ordförande

Ja då var säsongens första medlemsmöte avklarat! Jag måste börja med att ursäkta att det inte kom med en inbjudan till detta i det brev många fått idag! Jag ber om ursäkt för det! Nu laddar vi för snö=)

måndag 14 november 2011

Jonke

Hej och hå hoppas det går i vinter.

torsdag 10 november 2011

Anders

Lockners bil och Mc kommer att ha öppet med special erbjudande under dessa dagar, 10 - 50% rabatt på vissa utvalda produkter, hjälmar, glasögon samt kläder. Nora skoterklubb kommer att vara där och sälja hamburgar m.m Lördag och söndag 10.00-16.00

fredag 28 oktober 2011

Peter Westin

Till "Östby" Du får åka leden runt Björndalen till Icktjärn, vidare ner mot byn. Alternativt över Fäbotjärn mot Dysjön och därifrån leden mot byn. Eller helt enkelt lasta på släp och köra ner till Såthes och lasta av där.

torsdag 27 oktober 2011

Östby

Hej! Bor på Östby söder och undrar hur man ska ta sig ner till byn nu då? när det inte går att köra överfälle.. storbacken får man ju inte köra heller..

onsdag 26 oktober 2011

Frånka

Missa inte detta!!!! http://www.polaris-rush.com/ Grabben som inte kan göra nått "lagom mycke"!

tisdag 25 oktober 2011

 

Powered by Phoca Guestbook